måndag 4 april 2011

Recept

Nu är insamlingen av recept klar. Vi kommer att lägga ut recepten här på bloggen. Först ut är ett recept på apfelstrudel, som klass IV2A kommer att baka till oss. På tisdag 12 april kommer vi att kunna provsmaka på alla rätter och bakverk från en buffé, som dukas upp till klockan 15.00.



Apfelstrudel

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 nypa(or) salt
1 st ägg
olja
florsocker
1,25 dl vatten

Fyllning
80 gram russin
2 msk ljus rom
1,5 dl skorpmjöl
100 gram smör
1,5 kg äpplen, syrliga
80 gram nötter
1,5 dl socker
kanel
pressad citron
Tillagning
1. Arbeta ihop mjöl, salt, ägg, olja och ljummet vatten till en smidig deg. Låt degen vila i 30 minuter. Lägg den sedan på en mjölad handduk, kavla ut den och pensla med olja.

2. Mjöla in händerna väl, för fösrsiktigt in dem under degen och dra den varsamt utåt tills den är mycket tunn. Skär bort de tjocka degkanterna och spara dem.

3. Droppa rommen över russinen. Rosta skorpmjölet i lite smör och strö det över degen.

4. Skala äpplen, kärna ur dem och skiva dem tunt. Blanda dem med russin, nötter, socker, kanel och citronsaft och fördela blandninge över degen.

5. Rulla ihop allt till en tjock rulle, vik in degändarna och tryck ihop dem. Dekorera ovansidan med degresterna (från utkavlingen) och picka rullen med en gaffel.

6. Värm upp ugnen till 180 grader. Smält resten av smöret. Lägg rullen på en smörad plåt, pensla den med smör och grädda 30-45 minuter i ugn; pensla då och då med smält smör.

7. Tag ut apfelstrudeln, skär den i smala portionsbitar, pudta över florsocker och servera medan den fortfarande är varm.


Receptet på tradditionella Tyska bakverket apfelstrudel har Camilla i IV2A hämtat från Tasteline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar