måndag 11 april 2011
Malvapudding från Sydafrika
8 portioner
2,5 dl florsocker
2 ägg
1 msk aprikospuré
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl mjölk
1 msk färsk mynta
Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
Ugnstemperatur
Gör så här
Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.
Det här receptet på har
Sanna Persson IV2B bidragit med. Det är en traditionell Sydafrikansk rätt som vi har hittat recept till på http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/m/malvapudding/
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar